fbpx

Er du en brokkerøv? STOP Brokkeriet!

Forskning viser, at brok og negativitet er direkte skadelig for vores hjerneceller

Vi kender alle behovet for at brokke og beklage os. Vi er utilfredse med noget, men alligevel har vi ikke nogen som helst intention om at ændre det. Så hvad gør vi? Vi brokker os. Og Danmark er en helt nation af beklagende mennesker som bandet TV2 synger ”kom lad os brokke os – det er jo nok det, vi har det bedst med”. Desværre for vores nation, så viser forskning, at brokkeri og negativitet simpelthen skader hjernecellerne og gør os dummere. Og da vores hjerne virker som en muskel, betyder det, at er vi i en negativ mental tilstand lidt for længe, ved ex. At lytte til en person som brokker sig, så er der stor sandsynlighed for, at vi bliver smittede og selv opfører os på samme måde. Så hvad gør vi, hvis vi vil forsvare vores hjerner mod alt den negativitet og brok, som vi støder på igennem dagen? Her er 4 gode råd:

Skab afstand

– den letteste og hurtigste vej er, at skabe afstand. Tænk på det som passiv rygning. Din hjerne vil takke dig, hvis du kan komme på afstand af brokkeriet.

Hvad har du tænkt dig at gøre ved det?

Dette simple spørgsmål kan let få en brokkerøv til at klappe i, for svaret er ofte ”Det ved jeg ikke”.  Enten går det op for personen, hvor dum vedkommende måske lyder eller endnu bedre, personen begynder måske at reflektere over, hvordan vedkommende kan gøre noget ved sit problem.

Osteklokke

Er du fanget i et selskab af brok, som du ikke kan gå fra, så træk den mentale osteklokke ned over hovedet hvis du gerne vil spare dine hjerneceller. Mediter dig væk fra situationen og tag en mental gåtur på din hemmelige strand, og husk og smil og nik på de rigtige tidspunkter.

Vær positiv

Vær det gode eksempel, drop brokken og skab en positiv virkning på dine omgivelser. Du får det med garanti returneret.

Vil du have mere inspiration direkte i din indbakke, så tilmeld dig mit nyhedsbrev her.

Skriv et svar