fbpx

Hjælp til stresshåndtering fra læge, psykolog eller stresscoach???

Nogle mennesker er i stand til at komme ud af en alvorlig stress med egen hjælp, men de fleste har brug for professionel hjælp.

Der findes flere faggrupper som fx. stresscoaches og psykologer, der er specialiseret i at hjælpe stressede personer. Indgangsviklen til hjælpen er meget forskellig.

Om den ene eller anden form for hjælp er bedst, afhænger af netop din situation, og hvad der er årsagen til din stress.

Hvis stressen har udviklet sig til depression, alvorlig angst eller anden sygdom, så er psykologhjælp den rette hjælp.

En rettesnor er, at hvis du inden du blev stresset, kunne have haft gavn af at gå til en psykolog, så er psykologen den, der bedst kan hjælpe dig af med stressen. Men find så en psykolog, der har forstand på stress.

Har du ikke haft behov for psykologhjælp inden stressen bed sig fast, så er en stresscoach typisk den rette hjælp.

Læs mere om stresscoaching her.

Men din læge har også en rolle og et besøg hos lægen er ofte det første skridt. 

Hos lægen kan du få lavet et helbredscheck. Det afgør om dine symptomer kan skyldes andet end stress, og hvis det måtte være tilfældet, så at få igangsat en behandling.

Læs mere om stresssymptomer her.

Men er det stress, så kan lægen stille “diagnosen” og råde til, om en sygemelding er påkrævet.

Vedr. sygemeldinger, er der stor forskel fra læge til læge på, hvordan dette håndteres.

Dels er der forskel på, om de mener en sygemelding er påkrævet, dels er der forskel på, hvor lang en sygemelding, de finder nødvendig.

Lægen har kun få muligheder for at henvise den stressede til behandling og kun meget få læger gennemfører selv en behandling med samtaleforløb.

Derfor er man ofte overladt til sig selv og de muligheder ens arbejdsgiver, fagforening, forsikringer eller den kommunale sagsbehandler giver.

Vil du have flere gode råd om stresshåndtering og det gode liv direkte i din indbakke, så tilmeld dig mit nyhedsbrev her.

Skriv et svar