fbpx

Hvad er en stress test?

I den verden jeg kom fra, inden jeg uddannede mig til stresscoach, var en stress test en belastningstest af et IT system. – Og med det formål at få et billede af systemets stabilitet.

Men det er for IT nørder, som jeg var engang!

En anden form for stress test er et værktøj – der typisk ligger online på nettet.  – Det kan du bruge til at finde ud af, hvordan det står til med dit stressniveau. Og finder ud af om stress er ved at blive et problem for dig.

Det er nemt at bruge testen. Du skal følge vejledingen og besvare spørgsmålene og efterfølgende viser en elektronisk sammentælling, om du ligger i det “grønne”, “gule” eller “røde” felt. Testen er vejledende og kan give et fingerpeg om din aktuelle tilstand.

Hvis testen viser, at du er for stresset, så er det vigtigt at gøre noget.

Husk at tests altid skal tages med et vist forbehold, og aldrig må bruges som erstatning for at søge læge. Du skal også være opmærksom på, at symptomerne også kan skyldes helt andre forhold end stress. Så det kan være en god ide at tale med din læge under alle omstændigheder. Hvis lægen så vurderer, at symptomerne skyldes stress, er det er god ide, at kontakte en stresscoach for at få hjælp.

Der er mange stress tests rundt omkring på nettet – den jeg sværger til, er udviklet af stresseksperten Bjarne Toftegård, som jeg også er uddannet hos.

Du finder link til stresstesten her.

Vil du have gode råd om stress og det gode liv direkte i din indbakke, så tilmeld dig mit nyhedsbrev her.

 

Skriv et svar